5.5 C
Vranje
nedelja, 24 oktobra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaSRS: Naprednjake Ćukovac ne zanima osim ako nije predizborna kampanja

SRS: Naprednjake Ćukovac ne zanima osim ako nije predizborna kampanja

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju oglasio se danas saopštenjem za javnost u kome iznosi niz kritika na račun rukovodstva grada u odnosu prema stanovnicima Ćukovca i njihovim problemima.

Saopštenje prenosimo u celini:

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju podseća čelnike grada da u okolini našeg grada postoji selo Ćukovac u kome, po poslednjem popisu, živi oko 1.000 stanovnika. Ti stanovnici nemaju osnovne uslove za život. Oni nemaju asfaltirane ulice, vodovod, kanalizaciju i javnu rasvetu. Duže vreme postoji i problem koji je u vezi sa seoskim groblјem. Naime, na seoskom groblјu više nema mesta za sahranjivanje, a gradska vlast nije otkupila susednu parcelu, iako je obećala. Drugim rečima, nije proširila seosko groblјe i omogućila stanovnicima Ćukovca da svoje najmilije sahranjuju kako su to i do sada radili. Nažalost, čelnici naprednjačke vlasti u Vranju sete se stanovnika Ćukovca i njihovih problema samo uoči izbora, kada im je potreban svaki glas kako bi sebi obezbedili ugodan život. Očigledno je da o problemima vranjskih sela smemo progovoriti samo mi, srpski radikali, i to kada nije izborna kampanja, zato što smo jedino mi glas naroda. Naš cilј nije da varamo svoje sugrađane, već da se izborimo da im se obezbede osnovni uslovi za život –asfalt, voda, kanalizacija i javna rasveta. Naš cilј je da lјudi ostanu da žive na ognjištima svojih predaka, a ne da svoju budućnost traže kao pomoćni radnici u gerontološkim centrima širom zapadnih zemalјa. Očigledno je da naprednjačku vlast u Vranju ne brine previše činjenica da lјudi napuštaju svoje domove, da je veliki broj kuća po selima prazan, kao i da u poslednje vreme sve veći broj lјudi napušta i samo Vranje. Imajući u vidu sve ove činjenice, mi, srpski radikali, pozivamo naprednjačku vlast u Vranju da pod hitno pristupi rešavanju ovih problema u Ćukovcu. Sramota je da stanovnici Ćukovca decenijama uredno plaćaju poreze na imovinu i druge dažbine, a da do svojih kuća ne mogu doći zbog blata i fekalija. Bilo bi lepo da direktor gradskog vodovoda Goran Đorđević reši bar neki problem u Ćukovcu, a ne da se samo bavi borbom za prevlast u vranjskom odboru SNS-a i da mu jedini cilј bude smena aktuelnog gradonačelnika, kako bi njegova „struja” preuzela vlast u Vranju! Građanima ne trebaju borci za fotelјe!

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika