2.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaSRS: Sramota je da naprednjački funkcioneri postaju milioneri dok se Trgovište gasi

SRS: Sramota je da naprednjački funkcioneri postaju milioneri dok se Trgovište gasi

Iz okružnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) oglasili su se saopštenjem za javnost, ovoga puta sa osvrtom na opštinu Trgovište.

Saopštenje, koje je potpisala Bobana Stanimirović predsednica Pčinjskog okružnog odbora prenosimo u celini:

Pčinjski okružni odbor Srpske radikalne stranke podseća naprednjačku vlast u Trgovištu da su objavlјeni novi podaci o broju stanovnika u Trgovištu. Za samo godinu dana broj stanovnika u opštini Trgovište opao je za 40, tako da cela opština sada ima manje od 4500 stanovnika. Prema zvaničnim podacima, u Trgovištu je tokom 2020. godine rođena samo 41 beba. Manje nego 2019. godine!Početkom ove godine, mi, srpski radikali, upozorili smo opštinsko rukovodstvo u Trgovištu da je velika sramota da predsednik opštine građane Trgovišta košta neverovatnih 15 miliona dinara, dok je za polјoprivredu i ruralni razvoj predviđeno nešto više od dva miliona dinara. Mi, srpski radikali, smatramo da je sramota da naprednjački funkcioneri postaju milioneri dok se Trgovište gasi. Mi, srpski radikali, ponovo pozivamo naprednjačku vlast da pod hitno usvoji rebalans opštinskog budžeta i da sva raspoloživa sredstva usmeri za pomoć porodicama sa decom, mladim bračnim parovima, preduzetnicima i penzionerima koji primaju niske penzije. Takođe, pozivamo opštinsku vlast da pod hitno obiđe sve stare i siromašne uoči dolazeće zime kako bi im obezbedila ogrev, lekove i hranu. Sramota je da lјudi žive u bedi i muci dok se opštinski čelnici bogate. Mi se ne možemo pomiriti sa činjenicom da jedna opština nestaje, a da vlast ne preduzima ozbilјne mere kako bi to sprečila.Mi, srpski radikali, želimo da stanovnici Trgovišta ostanu da žive na ognjištima svojih dedova, a ne da sreću traže po tuđem svetu. Jedini način da se u tome uspe je da se pruži sva moguća pomoć mladim lјudima u Trgovištu. Mladi lјudi moraju imati priliku da se zaposle u Trgovištu, tj. opština mora maksimalno stimulisati privrednu aktivnost. Preciznije, mora pomoći u osnivanju malih preduzeća i polјoprivrednih gazdinstava. Ukoliko se to ne učini u skorije vreme, opština će izgubiti svrhu postojanja.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener