NaslovnaVestiPolitikaSSP: Gradonačelniče, gde je nestalo 93 000 000 dinara naših para?

SSP: Gradonačelniče, gde je nestalo 93 000 000 dinara naših para?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde(SSP) oglasio se saopštenjem za javnost u kome postavlja pitanja gradonačelniku Vranja u vezi novog vrttića u naselju Raška.

Saopštenje prenosimo u celini:

U septembru 2018. godine počeli su radovi na izgradnji vrtića u naselju Raška, rok za završetak radova je bio 210 dana.  Danas je 2021 godina i od početka radova prošlo je 1074 dana.U naprednjačkoj kampanji na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem 2019, funkcioneri su izjavili da će prvu decu vrtić primiti 2020. godine i slagali su! Vrtić je nezavršen, radovi stoje. Zašto? Zašto su radovi zaustavljeni baš kada grad treba da ispuni svoj deo obaveze u finansiranju izgradnje u iznosu od 93.000.000 dinara? Gde su sredstva predviđena budzetom grada Vranja u 2019. i 2020. godini u ovom iznosu nestala a namenjena za finansiranje radova na vrtiću u naselju Raška? Šta je grad menjao na projektno-tehničkoj dokumentaciji u toku izvođenja radova i da li je u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, pa su zbog toga radovi morali da budu stopirani? Zašto je izvodjač radova "Tončev gradnja" povukla svoje radnike pre dve godine sa vrtića?
Ako izgradnja potpuno novog vrtića iz temelja u naselju Raška košta 66.785 din. po metru kvadrata, da li je opravdana kupovina, neisplativog, vrtića u naselju Gornja Čaršija po ceni od 55. 271 dinara po metru kvadratnom i to za 40 dece, napominjemo da objekat za tu decu već postoji u OŠ Dositej Obradović ? Da li vrtić Zvončica u Gornjoj Čaršiji posluje u skladu sa Zakonom o predškolskom obrazovanju i ispunjava uslove za bezbednost dece?

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović