2.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaSSP: Šta ste uradili za najsiromašnije?

SSP: Šta ste uradili za najsiromašnije?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u svojim sada već tradicionalnim saopštenjima bavio se kritikom vlasti u smislu socijalne politike i pomoći najsiromašnijim građanima.
Saopštenje koje je izvorno objavljeno na sajtu ove stranke prenosimo u celini:
Pošto se vlast hvali navodnim uspesima u privredi, poboljšanjem uslova za život građana Vranja, razvojem komunalne infrastrukture, asfaltiranjem puteva i širenjem kanalizacione mreže, što ako se malo bolje zagrebe izađe na organizovanu pljačku para građana, SSP pita šta su uradili za najsiromašnije kako bi ublažili efekte rasta cena. Da li su obezbedili sredstva za isplatu socijalne pomoći našim najsiromašnijim sugrađanima kako bi obezbedili ogrev, životne namirnice i lekove u doba pandemije?
Da li su povećali davanja iz lokalnog budžeta pošto su ih obezvredili na 2.000 maksimalno 5.000 dinara i to ko ima sreću i ko može da preživi sa ovim iznosom datim jednom u tri meseca? Koliko je socijalnih slučajeva od kako su preuzeli vlast u Vranju 2016. godine, nastradalo od posledica smrzavanja ili i to da podvedemo pod Covid-19, kad ga nigde nije bilo? Da li je vlast u Vranju svesna da je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Vranju povećan broj nezaposlenih lica, i da li veruju da su radnici Geoxa već rešeni, pošto je to neko obećao?
Da li može neko od „stručnjaka“ za privredu, zanatstvo, malu privredu i ugostiteljstvo da da savet licima koja pozivate na „samozapošljavanje“ koji posao mogu da pokrenu za 250.000 dinara, koliko nudite u Vašem projektu, pošto kada se registruju, plate lokalne takse, prijave se i plate dažbine „ekonomskom tigru“ ostaće im za metlu i konopče?
Da li lokalna vlast zna da su, po zvaničnoj statistici Republičkog zavoda za statistiku, plate u pčinjskom okrugu najmanje i da više od 50% zaposlenih prima plate koja je manja od republičkog proseka?
Da li znate da pojedini Vaši sugrađani ne mogu da priušte ni osnovne životne namirnice nakon poslednjeg poskupljenja a žive u doba progresa i „ekonomskog tigra“? Da li vlast u Vranju zna da nemaju svi građani pristup lokacijama za građevinsko zemljište, tenderima za sterilizaciju pasa i mačaka, tenderu za azil za pse, tenderima za izgradnju Centra izvesnosti, vrtića u Raški, kupovini vrtića u Gornjoj čaršiji i sličnim izvorima prihoda, sada pristup imate vi, a uskoro imaće i nadležni državni organi, ali ne da bi se bavili socijalom nego da bi vratili novac narodu.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener