Čarobni slani rolat

63

Čarobni slani rolat je predjelo kome retko ko može odoleti. Sprema se prilično jednostavno, dovoljno je da imate malo kulinarskog iskustva i sat vremena koliko je potrebno za pripremu  ovog dekorativnog i ukusnog slanog rolata.

Potrebno je:

Za koru:

  • 100 ml vode
  • 80 ml zejtina
  • 100 grama brašna
  • 4 jaja

Za fil:

  • 300 grama rendanog sira (feta sir je najpogodniji, mada može i drugi)
  • 300 grama sitno seckana šunka
  • 7 sitno seckanih kiselih krastavčića
  • 2 kisele pavlake

Za dekoraciju:

  • 1 pavlaka
  • malo rendanog sira

Za pripremu kore potrebno je pomešati vodu i zejtin i staviti da provri, zatim dodati 100 grama brašna. Dobro izmešati, zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Kada je hladno dodavati jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom.Kada postane homogena sipati u podmazani veći pleh. Peći na 250 stepeni, petnaestak minuta, ne dozvoliti da se kora prepeče. Pečeno se izruči na mokru krpu i uvije dok odvugne.

Dok se kora hladi pripremiti fil. Sve sastojke pomešati (kao za rusku salatu). Deo sira ostaviti za dekoraciju.

Hladno testo se zatim premazuje pripremljenim filom i uvije u rolat. Odozgo premazati jednom pavlakom i posuti rendanim sirom.