24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaReč po rečBraćo Srbi, dajmo se u pamet

Braćo Srbi, dajmo se u pamet

Parlamentarni izbori u Sloveniji prošli su skoro neprimećeno u delu srpskih medija i srpske javnosti. Zašto? Zato što je većinska Srbija, ona koja drži vlast, pokazala da smo tvrdoglav
narod, da smo kruti, nevaspitanii i neznalice, te da i dalje živimo u vremenu ideologije „da komšiji crkne krava“.
Zato bi bilo dobro da ta Srbija pročita kako je, zašto i sa kakvim programom tamo pobedio izvesni dr Robert Golob, elektroinženjer – čovek iz naroda.
Da stvar bude interesantnija, on je u januaru, sa svojim Pokretom „Sloboda“, prijavio kandidaturu, u martu je građanima Slovenije predstavio svoj program, a 24. aprila ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima.
Dakle, racionalnim i pragmatičnim Slovencima bio je dovoljan mesec dana da prepoznaju da im Robert Golob i njegov Pokret „Sloboda“ (partija levog centra sa zelenom agendom) nudi bolji i kvalitetniji život od programa koji je ponudio aktuelni premijer Janez Janša.
Slovenci su danas nezadovoljni prosečnom zaradom od 1.300 i minimalnom zaradom od 887 evra, pa zato na izborima traže više.
Srbi su zadovoljni prosečnom zaradom od 600 i minimalnom od 300 evra; srećni su što 60 odsto zaposlenih prima 250, a 70 odsto penzionera imaju 200 evra mesečno.
Slovenci, po tradiciji, na svim izborima(!) traže nove ljude koji nude i više i bolje njima i njihovoj deci.
Srbi 12 godina već na izborima glasaju za one koji im:

-pred izbore daju mizernih 2-3 hiljade dinara;
-ili džak brašna i nekoliko kilograma ulja i šećera;
-za one koji im godišnje jedanput vrate ukradenih 1000 dinara ili 100 evra!!!

Jer, ovaj nebeski narod ne zanima bolji život njih i njihove dece – jer će ionako bolje živeti kada se presele na onaj svet.

 

Radoman Irić

 

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...