NaslovnaReč po rečMirjana Ilić - Stošić: Moj suprug se decenijama borio za slobodu i...

Mirjana Ilić – Stošić: Moj suprug se decenijama borio za slobodu i lepše i bolje Vranje

Doktorka Mirjana Ilić-Stošić, supruga preminulog bivšeg predsednika Skupštine grada Vranja Nenada Stošića Šize, uputila je redakcijama otvoreno pismo u kome je podsetila na to kako se njen suprug decenijama borio za slobodu u demokratizaciju društva.

Borio se trideset godina za demokratizaciju društva, za istinsku vladavinu naroda, a ne pojedinca. Devetog marta 1991. je bio na čelu Vranjanaca koji su otišli u Beograd da iskažu vapaj za boljom sutrašnjicom, da izgradimo Srbiju koja će biti bolja svoj našoj deci. Dičio se svojim rodnim gradom, gradom svojih predaka jer je želeo jedino u njemu da živi sa svojom porodicom, prijateljima i građanima koji vole njegov grad Vranje. Dok je bio na čelu Skupštine opštine dao je nemerljiv doprinos da njegovo Vranje dobije status grada, da se sanira Pljačkovica od osiromašenog uranijuma, da Vranje ne bude više neka opštinska kasaba na jugu Srbije već da dobije status grada.Doprineo je da se završi brana Prvonek, da Medicinska škola bude deo grada. FK Dinamo je neizmerno voleo i svakoj pobedi se svim srcem radovao. I kao deo vlasti, i kao opozicionar uvak se borio da njegovo Vranje bude lepše, bolje, da mladi ostanu u njemu, da ga vole i grade. Verovao je u mladost grada. Za mnoge je bio legenda grada, a oni koji su ga poznavali govorili su da je ljudina. Oni koji ga nisu poznavali hteli su da uguše njegov opozicioni duh, hteli su da ga poslovno degradiraju, da ubiju njegovu kritičku misao i želju da slobodno kaže šta misli o stvarnosti.Poslednjih meseci pre opakog koronavirusa obrušili su se na njega, obarajući mu imunitet kao dijabetičaru jer ne misli kao oni, jer slobodno kaže šta misli, a to se nekima uopšte nije dopadalo. Hteli su da ga zgaze, unište, ali znao je da su njegovi najbliži uvek bili borci za Vranje, slobodu, za veru u Boga, za istinu i pravdu. Hvala svima na podršci da istrajemo u Nenadovim idejama i veri da Vranje i Srbija moraju da budu lepše mesto za sve nas – kaže na kraju dr Mirjana Ilić Stošić  predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...