2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaRelax kutakITDanašnji smartfonovi pomažu da uvek imamo najbolju fotografiju

Današnji smartfonovi pomažu da uvek imamo najbolju fotografiju

Današnji smartfonovi nam omogućavaju da u svakom trenutku imamo sa sobom i foto aparat tj. video kameru, pa možemo da zabeležimo skoro svaki trenutak u životu.  Naravno, sve te fotografije treba i srediti i doterati, a za to postoji veliki broj aplikacija.

Aplikacija Photo Director vam omogućava da pravite razne kolaže od  fotografija, primente efekte, postavite tekst na fotografiju. Takođe možete da uklonite i elemente koji vam se ne dopadaju, ili pak da crtate po fotografiji.

Aplikacija Photoshop CC je namenjena iskusnim fotografima i korisnicima koji žele da fotografije obrade do najsitnijih detalja. Photoshop CC podržava i tablete sa Intel procesorima, na kojima radi daleko brže i omogućava vam da obrađujete fotografije od 20 ili 30 megapiskela, te se može koristiti i za obradu slika sa profesionalnih foto aparata, a ne samo sa mobilnih uređaja.

AirBrush je besplatna aplikacija kojom možete učiniti da vaš portret izgleda profesionalno, da uklonite nepravilnosti i crvenilo na koži, izbelite zube ili čak promenite boju očiju. Ova aplikacija je prvenstveno korisna za selfi fotografije.

I sam Instagram ima odlične alate i filtere za obradu fotografija, te vašu fotku možete maksimlano srediti pre objavljivanja na ovoj veoma popularnoj društvenoj mreži.

Aplikacija Open Camera zamenjuje vašu aplikaciju za fotoaparat na telefonu, a fotografije izgledaju daleko bolje i profesionalnije nego one načinjene običnom kamera aplikacijom.

I za kraj, tu je Pics Art – napravite umetničko delo od vaših fotografija. Aplikacija ima na stotine filtera, nalepnica, tekstualnih poruka koje možete dodati na svoju fotku. Naravno, i ova aplikacija je besplatna.

Današnji smartfonovi su ne samo telefoni, već i pravi mobilni kompjuteri kojima možete obrađivati slike i video, i sve to postaviti na Internet i društvene mreže.

Ivan Trajković

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener