2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaRelax kutakITModerni smartfonovi:Holivud u vašem telefonu

Moderni smartfonovi:Holivud u vašem telefonu

Moderni smartfonovi već godinama poseduju opciju snimanja videa u Full HD rezoluciji, a u zadnjih par godina većina top modela telefona snima i u rezoluciji 4K. Ono što je do sada delilo telefone i ozbiljne video kamere je sam softver za snimanje kao i nedostatak posebnih objektiva.

Ali – i to je rešeno !

Aplikacija Filmic Pro vam omogućava da snimite video filmskog kvaliteta na vašem telefonu, a podržava snimanje u Log formatu, koji koriste i profesionalne filmske kamere kao što su RED , Sony Cine Alta ili ARRI Alexa. Još jedna velika prednost aplikacije je korišćenje takozvanog Flat profila u kome su boje neutralne, te kasnije u vašem softveru za video montažu možete dodati boje kakve želite i na taj način stvoriti određeni filmski efekat. Takođe, Filmic Pro vam omogućava i bolji dinamički opseg same slike, pa su senke tamnije a jako svetlo ne dovodi do neupotrebljivog snimka. Možete i ručno podešavati vrednosti kao što su ISO vrednost, fokus, zum i FPS tj. broj frejmova u sekundi. Ova aplikacija košta 15 dolara ali je to vrlo prihvatljivo imajući u vidu sve njene opcije.

Industrija dodataka za telefone postala je velika koliko i sami proizvođači telefona, a u moru raznih gedžeta pažnju privlače profesionalni objektivi. Kompanije Moment, Olloclip i Aukey nude razne objektive za iPhone i Android telefone, sa širokougaonim sočivima od 140 stepeni i optičkim zumom do 15 puta. Ovi mobilni objektivi daju potpuno novu dimenziju snimanju fotografija i videa na mobilnom telefonu, a materijal kasnije možete obraditi u aplikacijama kao što su Photoshop CC ili Lightroom Mobile.

Do pre par godina smartfonovi su služili prevenstveno za komunikaciju-danas kada kupujete novi iPhone slobodno možete da kažete-odoh u (profesionalne) fotografe !

Ivan Trajković

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana