NaslovnaVestiDruštvoVranjski Zdravstveni centar dobija mesto za molitvu

Vranjski Zdravstveni centar dobija mesto za molitvu

U vransjkom Zdravstvenom centru biće adaptiran prostor koji će služiti za molitvu vernika, potvrdila je za VOM direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić. Prema njenim rečima nakon razgovora sa Vladikom Pahomijem, menadžment je dobio blagoslov da se ova ideja sprovede u delo.

Za sada nemamo para i izgradnja bilo kakvog prostora je u ovom trenutku nemoguća, ali ćemo uz pomoć Eparhije, građana i vernika opremiti jedan prostor u kome će vernici moći da se pomole. Vranje nije jedina zdravstvena ustanova, koja će uraditi ovako nešto, mnogo je zdravstvenih ustanova  u kojima postoji verski objekat, smatramo da je to potreba ne samo pacijenata već i rodbine – kaže Antićeva.

Prema njenim rečima postoji ideja o izgradnji bogomolje, ali to za sada nije izvodljivo, tako da će biti uređen prostor, a svako odeljenje dobiće verski kutak.

Buy Me A Coffee

Popularno

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače

Na Urgentnom odeljenju vranjske bolnice minulog vikenda obavljeno je čak 220 pregleda, što je skoro duplo više od prosečnog broja pacijenata koji zatraže pomoć. Lekari...

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus