13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVranjski Zdravstveni centar dobija mesto za molitvu

Vranjski Zdravstveni centar dobija mesto za molitvu

U vransjkom Zdravstvenom centru biće adaptiran prostor koji će služiti za molitvu vernika, potvrdila je za VOM direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić. Prema njenim rečima nakon razgovora sa Vladikom Pahomijem, menadžment je dobio blagoslov da se ova ideja sprovede u delo.

Za sada nemamo para i izgradnja bilo kakvog prostora je u ovom trenutku nemoguća, ali ćemo uz pomoć Eparhije, građana i vernika opremiti jedan prostor u kome će vernici moći da se pomole. Vranje nije jedina zdravstvena ustanova, koja će uraditi ovako nešto, mnogo je zdravstvenih ustanova  u kojima postoji verski objekat, smatramo da je to potreba ne samo pacijenata već i rodbine – kaže Antićeva.

Prema njenim rečima postoji ideja o izgradnji bogomolje, ali to za sada nije izvodljivo, tako da će biti uređen prostor, a svako odeljenje dobiće verski kutak.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević