Naslovna Relax kutak IT Telefon ili mini-laptop

Telefon ili mini-laptop

Kategorija digitalnih pomoćnika i kasnije telefona komunikatora je nekada bila veoma popularna, dok danas skoro i da nema smartfona sa punom QWERTY tastaturom (izuzetak je BlackBerry Key 2).

Kompanija Planet je rešila da promeni ovakvo stanje na tržištu i predstavila Cosmo Communucator. Uređaj ima udobnu tastaturu, može se koristiti kao mali laptop ili kao klasični smartfon. Poseduje i mali spoljašnji LCD ekran za obavljanje poziva i notifikacije, kao i puni unutrašnji ekran od 6 inča. Tu su i 6GB RAM memorije, 128 GB prostora za skladištenje i microSD slot. Takođe, ima is stereo zvučnike i 3.5mm port za slušalice, a sve pokreće Android 9 OS. Jasno je da je glavni adut Cosmo-a tastatura koja će dobro doći svima koji moraju da kucaju velike količine teksta u pokretu, a ne žele da nose laptop. Na tržištu postoje i brojne Bluetooth tastature za smartfone i tablete, ali je Coamo iapk elegantno 2-u-1 rešenje.

Ivan Trajković

Foto: Twitter

Buy Me A Coffee
Ivan Trajković
Ivan Trajković
Novinar. Kolumnista. IT expert & edukator. Demokrata. PR & Public relations. Media consultant.

Must Read

Javni poziv: Prijavite štetu od poplava

Komisija za procenu štete i potreba nakon elementarnih i drugih nepogoda Gradskog veća objavila je Javni poziv građanima Vranja, koji su pretrpeli štetu na...

U kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu 151 pacijent

Pobednik tradicionalnog turnira ekipa Vojske

Svetosavski paketići za decu u Trgovištu