NaslovnaVestiHronikaUhapšen prevarant iz Vranja policija poziva oštećene da se jave

Uhapšen prevarant iz Vranja policija poziva oštećene da se jave

Policija je saopštila da je uhapsila N. Đ. (28) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara i falsifikovanje isprave. On se tereti da je prevario ljude putem društvenih mreža.

U policije navode da se sumnja da je on u prethodnom periodu putem društvenih mreža stupio u kontakt sa više osoba koje su tražile stanove za iznajmlјivanje, nudeći im brojeve telefona navodnih vlasnika, a potom se javlјao na brojeve koje im je dao i predstavlјao kao vlasnik stanova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Potom je od tih osoba zahtevao da preko post-neta uplate novac kao depozit za stanarinu, nakon čega se nije pojavio na dogovorenom mestu kako bi sklopili ugovor o izdavanju stana.Kako nam je pojašnjeno on je u te namene otvarao lažne profile na Fejbuku.

Policija je u kući osumnjičenog pronašla dve inostrane lične karte za koje se sumnja da su falsifikovane.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, kojeće nakon saslušanja odlučivati o navodnom pritvoru.

Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, iz vranjske Policije pozivaju oštećene da se  jave na broj  telefona 017/192.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju