13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaRelax kutakMuzikoterapijski program za decu u Vranju

Muzikoterapijski program za decu u Vranju

U prostorijama Centra za edukaciju i usavršavanje “Elementi” u subotu 3. novembra sa početkom u 18 sati, biće reči o muzikoterapijskom programu.

O jedinstvenim metodama i primeni muzike u edukativne i terapijske svrhe govoriće Ivana Ilić, diplomirani muzički pedagog, master muzikoterapije i njen tim pedagoga i psihologa. Ovo je najava saradnje Centra „Elementi“ iz Vranja i Muzičkog studija Musicorn iz Niša.

Muzikoterapijski program koji je pripremljen za korisnike Centra Elementi posebno je osmišljen za decu do deset godina, sa ciljem da pospeši psihomotorni razvoj, podstakne kreativnost i neguje darovitost, detektuje eventualne razvojne nepravilnosti i preventivno utiče na određene poteškoće koje su sve češća pojava kod dece školskog uzrasta.

Radionice u Centru biće koncipirane tako da odgovaraju ustaljenom rasporedu aktivnosti institucije i u dogovoru sa osobljem. Radi se analiza i podela dece u grupe prema uzrastu i sposobnostima.

Muzikoterapijske metode u kombinaciji sa pedagoškim metodama doprinose podsticaju psihomotornog razvoja kod dece predškolskog uzrasta i utiču kao preventiva od mogućih razvojnih poteškoća koje se nekada otkriju kasno, a mogućnost da se na njih utiče vremenom postaje manja.

Originalne metode nastale su kao produkt višegodišnjeg rada u različitim obrazovnim i terapeutskim institucijama u Španiji i Srbiji i u saradnji sa projektima koji donose inovativne sisteme obrazovanja.

Sve informacije o prezentaciji programa kao i prijave za prisustvovanje događaju mogu se dobiti na broj telefona 065/9420 200 ili 017/7420 200

Više o Muzičkom studiju možete pročitati na sajtu www.musicorn.info i www.elementi.edu.rs

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević