0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaRelax kutakViteške družine prodefilovale Vranjem

Viteške družine prodefilovale Vranjem

Centralnom gradskom ulicom večeras su prodefolovale viteške družine iz Kralјeva, Kruševca, Stalaća, Šapca i Mađarske kao i domaćini „Keser“ festivala predstavnici viteške družine iz Vranjske Banje.

Vitezovi su u Vranju prodefilovali od Hrama Svete Trojice do zgrade skupštine grada, kako bi promovisali  Međunarodni festival srednjevekovne kulture i pozvali Vranjance da im se pridruže u Vranjskoj banji, gde se festival održava.

Predstavnici viteških družina nakon Vranja, družili su se i sa brojnim Banjčanima, koji su se okupili  kod starih bazena gde je formiran viteški kamp i zanatska ulica.

Tokom sutrašnjeg dana u banji će se održavati viteške borbe dok je za nedelјu planiran viteški višeboj i dodela nagrada.

Podsećamo da se prvi Međunarodni festival srednjovekovne kulture „Kesar fest“  održava pod pokrovitelјstvom grada Vranja i Turističke organizacije, a organizuje  ga Viteška družina „Žuta Sova“ iz Banje.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika