31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaRelax kutakVranjske rabote svake subote

Vranjske rabote svake subote

Smisao za humor, satirični pristup i mašta su nešto što svakako ne nedostaje administratorima Vranjancima dobro poznate stranice na Facebook – u interesantno nazvane „Vranjske rabote svake subote“.

Preko 23.000 pratilaca ove stranice svakodnevno, uživa u šalama na dijalektu, koje su svojevrsna hronika današnjice u Vranju, ali i odnosu Vranjancima,prema dešavanjima u zemlji i svetu.

Jedan od zanimljivijih videa koji se našao na stranici i koji ima preko 70 000 pregleda, je kako navode administratori, „manje poznata priča o tome kako je zbog baba Stojanku iz Balinovac spašeno Vranje za vreme Drugi svecki rat“.

Мање позната прича о томе како је због баба Стојанку из Балиновац спашено Врање за време Други свецки рат. Погледајте и уверите се сами. Да не буде после, несмо знали 🙂

Posted by Vranjanske Rabote Svake Subote on Srijeda, 1. Juli 2015.

Na svoj način, oni opominju i na ozbiljne stvari, poput onih da Vranje još uvek nema zgradu pozorišta koja je stradala u požaru 2012. godine.

Na dan kada je izgorela zgrada vranjskog teatra, na stranici je objavljeno.

„Kinezi za 6 dana napraviv oblakoder a Vranjanci za 6 godine ne možev jedno pozorište“

Naviku da se u subotu ispija kafa u lokalnim kafićima i kafanama, na ovoj stranici je takođe zabeležena.

Poseban segment na ovoj stranici zauzimaju izreke iz ovog kraja, koje često izazivaju brojne komentare.

Stranica je na ovoj društvenoj mreži otvorena 2013. godine i tada je napisano da svrha ove stranice nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isklјučivo humor i zabava. S obzirom na broj ljudi koji stranicu prate, svakodnevno komentarišu u šeruju postove, administratorima je očigledno pošlo za rukom  da Vranjance i one koji vole Vranje zabave i nasmeju.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...