10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaRelax kutakVranjski maratonci nižu uspehe

Vranjski maratonci nižu uspehe

Članovi Atletskog kluba „Vranjski maratonci“, na kraju uspešne sezone nižu nove uspehe. Samo u junu učestvovali su čak na devet trka, na nekim od njih su zabeležili visoke plasmane, a na nekima su se popeli i na pobedničkim postoljima.

Na poslednjoj  trci na 100 kilometara  koja je održana u Beogradu fantastičan uspeh postigao je Siniša Stanković koji je osvojio treće mesto.  Upravo sa tom trkom  stavljena je tačka na prvi deo sezone.

Kristijan Stošić je učestvovao na 5 trka. U Beranu je 26. maja osvojio prvo mesto na trci od 5 kilometara dok je na trci u Podgorici 09. juna potvrdio dobru formu i opet osvojio prvo mesto na trci od 14 kilometara, gde je postavio i rekord staze. Uspešan niz nastavio je 14. juna na biznis trci u Beogradu gde je sa svojom ekipom opet osvojio prvo mesto, kao i prošle godine.

Minulog  vikenda učestvovao je na trci na Avalskom tornju gde je osvojio drugo mesto dok je  na trci na Otvorenom prvenstvu Beograda na 5 kilometara osvojio drugo mesto.

Pored njegovih učešća maratonci su učestvovali i na Prvom noćnom polumaratonu u Kavadarcima u Makedoniji. Pored te trke u Makedoniji su učestvovali i na prvoj „Beach run“ trci u Skoplju u duzini od 5 kilometara. Trke u Makedoniji su trčali Dejan Katančević, Saša Ćuković, Ninoslav Kostić i Ivan STanković.

Na Novosadskom noćnom maratonu u konkurenciji od preko 800 trkača visoko 11. mesto u polumaratonu je osvojio Milan Anđelković dok je učešće na maratonu zabeležio Siniša Stanković.

Pobeda na Beogradskom maratonu je nešto što se svakako smatra istorijskim uspehom a pored toga Kristijan Stošić je ove godine pobednik i Prvog noćnog beogradskog polumaratona, maratona u Jagodini, dve titule na veteranskom Balkanskom prvenstvu i gore pomenutih trka.

Siniša Stanković je osvojio drugo mesto na maratonu u Nišu, a sa nedavno osvojenim trećim mestom je izbio u sam vrh ultramaratonaca.

Miljana Ristić je pobednica Skopskog polumaratona a Vranjski maratonci su osvojili i treće mesto na štafetnom polumaratonu u Skoplju u aprilu.

Rezime glasi ukupno 14 pobedničkih postolja za Vranjske maratonce na preko 20 trka za jednu polusezonu.U julu i avgustu slede odmor i pripreme za drugi deo sezone.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu