NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Epidemiološka situacija i dalje "vanredna"

COVID 19: Epidemiološka situacija i dalje „vanredna“

Uprkos manjem broju novozaraenih, epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje se karakteriše kao „vanredna“.

Epidemiolog dr Slađan Stankvić, kađe da i dalje brinu teške kliničke slike, broj hospitalizovanih pacijenata, zatim broj smrtnih slučajeva, gotovo svakodnevno se beleži smrtni ishod, kao i broj prvih pregleda u kovid ambulanti čine situaciju vanrednom.

Najnoviji podaci pokazuju da je od 320 uzoraka poslatih na analizu iz Pčinjskog okruga, 87 osoba  pozitivno na korona virus.
Od ovog broja 53 su iz Vranja, 7 iz Surdulice, 11 iz Bujanovca, 6 iz Trgovišta, 4 iz Preševa i 6 iz Vladičinog Hana.

U kovid bolnicama u Vranju i Surdulici ukupno je hospitalizovano 178 pacijenata. U Vranju je trenutno  na lečenju je 117 ljudi. Od tog broja 104 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 110 pacijenata, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata u predhodna 24 sata, dok su 23 otpuštena na kućno lečenje. Trenutno u kovid bolnicama su 43 slobodne postelje.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 250 pregleda, od tog broja prvih pregleda je 101.

U Surdulici je 61 pacijent hospitalizovan. U predhodna 24 sata bilo je sedam prijema i šest otpusta. Jedna osoba starosti 70 godina, je preminula. Trenutno su slobodne dve bolničke postelje.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju