NaslovnaVestiCOVID -19COVID 19: Na Božić zabeležen rast pregleda u kovid ambulanti

COVID 19: Na Božić zabeležen rast pregleda u kovid ambulanti

Na Božić 7. januara, zabeležen je blaži porast prvih pregleda u kovid ambulanti. Kako je saopštio gradski štab za vanredne situacije  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 147 pregleda. Od ovog broja 72 su prvi pregledi.

Uzorkovana je krv kod 79 pacijenata i sačinjeno 49 RTG pluća. Urađeno je 6 PCR i 87 antigenskih testova, od kojih je 41 pozitivan. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 18 pacijenata.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže za VOM da iako je znatno manji broj novozaraženih u okrugu, procenat potvrđeniih slučajeva u odnosu na testirane je i dalje prilično visok i izbosi 34, 17 procenata.

Prema njegovim podacima od 158 testiranih, virus je potvrđen kod 54 stanovnika okruga, od tog broja čak 45 u Vranju.

U Surdulici je četvoro novoobolelih, Trgovištu dvoje, Bujanovcuu, Vladičinom Hanu i Bosilegradu po jedan, dok za Preševo nema podataka.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 106 pacijenata. Od tog broja 95 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 101 pacijent, na kiseoniku 59. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, 8 je otpušteno. Trenutno su u kovid bolnicama 54 slobodne bolničke postelje.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način