Naslovna Vesti COVID -19 Među novoobolelima i više zdravstvenih radnika

Među novoobolelima i više zdravstvenih radnika

Prema rezultatima od 19.oktobra u Vranju je osam novoobolelih Vranjanaca od corona virusa, rekao je za VOM epidemiolog dr Slađan Stanković. Prema njegovim rečima analize pokazuju da u nedelji za nema ima obolelih među zdravstvenih radnika, kao i učenica jedne srednje škole.

Oboleo je lekar iz Doma zdravlja u Bujanovcu, zatim lekarka iz Doma zdravlja u Vranju, zaposlena u Zavodu za javno zdravlje. Što se tiče učenice srednje škole, ona nije pohađala nastavu dok je obolela – kaže dr Stanković.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 97 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 38. Uzorkovana je krv kod 66 pacijenata i sačinjeno 50 RTG pluća. Takođe, urađen je 21 PCR test i 58 brzih testova, a dijagnostikovana bronhopneumonija kod 4 pacijenta. U kovid hospitalizovana su 34 pacijenta, od kojih je 15 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 25 pacijenata, na kiseoniku deset. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 146.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović