NaslovnaVestiCOVID -19Preko 25 posto stanovništva u Vranju vakcinisano

Preko 25 posto stanovništva u Vranju vakcinisano

Preko 25 posto stanovništva u Vranju je vakcinisano, a gradski štab osim deset punktova u Hali sportova započeo je vakcinaciju u svim mestima gde postoji minimum uslova.

Vakcinacija se odvija osim u Sportskoj hali i u seoskim ambulantama, a sada stavljamo akcenat i na privredne subjekte. Vakcinacija je započela u Jumku, a uskoro bi trebalo da počne u Simpu i drugim privrednim subjektima koji imaju ambulante pri radnim jedinicama – kaže za VOM gradski većnik dr Aleksandar Stajić koji je jedan od koordinatora za vakcinaciju pri gradskom štabu.

Prema njegovim rečima do sada je oko 20 000 Vranjanaca vakcinisano. Na raspolaganju su četiri vakcine, a vakcinacija u ovom trenutku funkcioniše besprekorno.

Ja pozivam sve građane da se vakcinišu i apelujem na sve one koji su primili vakcinu da i dalje poštuju epidemiološke mere, jer je za imunizaciju potrebno vreme – dodaje dr Stajić.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima Vlade Srbije, obavljeno ukupno 1.704.790 vakcinacija, a drugu dozu primile su 623.424 osobe. Po broju revakcinisanih na milion stanovnika Srbija je prva u Evropi.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu