NaslovnaVestiCOVID -19Stabilizuje se epidemiološka situacija u okrugu

Stabilizuje se epidemiološka situacija u okrugu

Sudeći prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Pčinjskom okrugu se stabilizuje epidemiološka situacija, o čemu svedoči pad broja novoobolelih ali i manji broj hospitalizovanih.

Od 411 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 89 je pozitivnih na koronavirus. Od tog broja 44 su iz Vranja, 8 iz Vladičinog Hana, 7 iz Surdulice, 4 iz Bosilegrada, 18 iz Bujanovca, 3 iz Preševa i 5 iz Trgovišta.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 280 pregleda, od kojih su 82 prva pregleda. Uzorkovana je krv kod 136 pacijenata i sačinjeno 106 RTG pluća. Urađeno je 86 antigenskih testova, od kojih su 33 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 20 pacijenata.
U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 138 pacijenata. Od tog broja 131 pacijent pozitivan je na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 88 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 7 pacijenata, a otpušten 21. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju 56 slobodnih postelja.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače