8.7 C
Vranje
subota, 16 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Ukinuta vanredna situacija na celoj teritoriji grada Vranja

Ukinuta vanredna situacija na celoj teritoriji grada Vranja

Na današnjem zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije ukinuta je vanredna situacija na celoj teritoriji grada Vranja.
Odluka je doneta na osnovu procene stepena ugroženosti stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, a u skladu sa izveštajima Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra u Vranju. Tom prilikom, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković istakao je da uprkos popuštanju mera građani moraju biti disciplinovani i poštovati propisane epidemijske mere.
Gradonačelnik Milenković, koji je presedavao sednicom pozvao je sve građane da se vakcinišu, jer imunizacija je jedina zaštita od širenja koronavirusa i način za zaustavljanje pandemije. One je apelovao da bez obzira na ukidanje vanredne situacije, građani i dalje budu odgovorni prema sebi i drugima.
Na sednici je doneta i Odluka kojom se nalaže Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave i Odeljenju komunalne milicije da u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije nastave sa redovnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa COVID-19. Takođe, donet je i zaključak kojim se apeluje na sve građane da  i dalje poštuju sve preventivne mere zaštite, a posebno mere lične zaštite i poštovanje propisane fizičke distance.

Buy Me A Coffee

Popularno

„Hronika jedne nostalgije“ nova knjiga Branke Marković

Iz štampe je juče izašla nova knjiga proze Vranjanke Branke Marković, pod nazivom "Hronika jedne nostalgije". Knjiga priča koje je spisateljica posvetila Vranju i Vranjancima,...

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Izdaje se lokal u Vranju

Za „ČUDA“ nikad nije kasno