2.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoAlfa Plam iz Vranja ponovo u akciji „Šuma blista”

Alfa Plam iz Vranja ponovo u akciji „Šuma blista”

Kompanija Alfa Plam iz Vranja saopštila je na svom zvaničnom Facebook profilu da su  ponovo pokrenuli projekat pošumljavanja „Šuma blista” koji je i prošle godine realizovan u saradnji sa omladinskim udruženjem Ekoloska organizacija „Zeleni Kljuc“ iz Niša.
Ove godine, projekat je dobio i edukativno kreativnu komponentu. Kako se ekološka svest razvija još u najranijem dobu, realizovan je likovni konkurs pod nazivom „Šuma Blista”, na koji je pristiglo preko 200 radova osnovaca iz Niša, Vranja, Svrljiga i Knjaževca. Najbolji radovi su nagrađeni a školama koje su učestvovale uručene su zahvalnice i sadnice koje će simbolično biti zasađene u školskim dvorištima.
Predstoji sadnja na Vlasini, u Nišu, Svrljigu, Knjaževcu i Vranju. Šume na jugoistoku Srbije postaće bogatije za preko 2.000 sadnica hrasta kitnjaka, gorskog javora i četinara. Pored obnavljanja šumskog fonda, akcenat je i na očuvanju prirode i isticanju višestrukog značaja šuma o čemu se komunicira kroz prateće aktivnosti projekta.
Foto i info: Alfa Plam

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener