NaslovnaVestiDruštvoBez porođaja tokom vikenda zbog preporuka Zavoda za javno zdravlje

Bez porođaja tokom vikenda zbog preporuka Zavoda za javno zdravlje

Nakon što je kod dve bebe protvrđen koronavirus tokom vikenda u vranjskom porodilištu nije bilo porođaja, po preporuci epidemiologa Zavoda za javno zdravlje potvrdila je za VOM dr Gordana Đorđević načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo vranjske bolnice.

Moram da priznam da i nije bilo prijemo, iako je preporuka bila da se trudnice šalju  u Surdulicu ili Niš. Prosto nema pravila, prošlog vikenda je bilo 11 porođaja – kaže dr Đorđević.

Ona dodaje da se od jutros sve odvija bez problema. Dve bebe koje su pozitivne transportovane za Niš su prema njenim informacijam dobro i pored njih nema pozitivnih ni među bebama, ni među majkama kao ni među  zaposlenima.

Bilo je povremeno zaposlenih koji su razvijali simptome i odmah su izolovani. Sada je situacija mnogo bolja jer je 80 procenata zaposlenih vakcinisano – kaže dr Đorđević.

Tokom vikenda je iz vranjskog Zdravstvenog centra saopšteno da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi u kontinuitetu poštuju i primenjuju sve propisane aktivnosti i mere u suzbijanju KOVID-19 naložene od Zavoda za javno zdravlјe Vranje, od proglašenja pandemije te tako i u Službi za ginekologiju i akušerstvo, Opšte bolnice Vranje i pogotovo u neonatološkom bloku u okviru Porodilišta.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Dobar čovek Gagi

Mnogo je heroja među nama koji ostanu nepoznati. Njima se ne posvećuju naslovne strane, nema vesti o delima koja čine, a kada odu sa...

Vikend bebi bum u vranjskom Porodilištu

Tuča u Donjem Stajevcu