7.1 C
Vranje
nedelja, 24 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoBez porođaja tokom vikenda zbog preporuka Zavoda za javno zdravlje

Bez porođaja tokom vikenda zbog preporuka Zavoda za javno zdravlje

Nakon što je kod dve bebe protvrđen koronavirus tokom vikenda u vranjskom porodilištu nije bilo porođaja, po preporuci epidemiologa Zavoda za javno zdravlje potvrdila je za VOM dr Gordana Đorđević načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo vranjske bolnice.

Moram da priznam da i nije bilo prijemo, iako je preporuka bila da se trudnice šalju  u Surdulicu ili Niš. Prosto nema pravila, prošlog vikenda je bilo 11 porođaja – kaže dr Đorđević.

Ona dodaje da se od jutros sve odvija bez problema. Dve bebe koje su pozitivne transportovane za Niš su prema njenim informacijam dobro i pored njih nema pozitivnih ni među bebama, ni među majkama kao ni među  zaposlenima.

Bilo je povremeno zaposlenih koji su razvijali simptome i odmah su izolovani. Sada je situacija mnogo bolja jer je 80 procenata zaposlenih vakcinisano – kaže dr Đorđević.

Tokom vikenda je iz vranjskog Zdravstvenog centra saopšteno da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi u kontinuitetu poštuju i primenjuju sve propisane aktivnosti i mere u suzbijanju KOVID-19 naložene od Zavoda za javno zdravlјe Vranje, od proglašenja pandemije te tako i u Službi za ginekologiju i akušerstvo, Opšte bolnice Vranje i pogotovo u neonatološkom bloku u okviru Porodilišta.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...