18.8 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoCMTDO: Da odbornici pošalju samo jedan SMS i pomognu lečenje Danice

CMTDO: Da odbornici pošalju samo jedan SMS i pomognu lečenje Danice

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u ime svojih članova, kao i članova  neformalne grupe Ženski solidarni front i brojnih građana Vranja, obratio se danas zahtevom predsedniku skupštine Dejanu Tričkoviću sa molbom da naredna sednica skupštine grada simbolično počne tako što će svi odbornici poslati najmanje jedan SMS za lečenje naše sugrađanke Danice.

Kako se navodi u pismu koje je dostavljeno novinarskim redakcijama ovoj mladoj devojci iz Vranja 2016. godine dijagnostifikovan je  tumor na kičmi i on je uklonjen, ali je ostao u tom delu prostor i dolazi do prekida tačnije zastoja u prolasku kičmene tečnosti. Ona je nakon operacije ostala nepokretna, donji deo ekstremiteta i leva ruka, dok je desna ruka većim delom u funkciji. Njeni roditelji vode veliku borbu i uspeli su da sačuvaju mišićnu masu što je veoma značajno.

Sada operacijom treba da se ubace implanti jer samo tako se mogu vratiti funkcije nogu i ruke. Samo ti implanti koštaju 12 000  evra, a za ceo proces potrebno je oko 20 000 evra. Danica ima veliku šansu da se oporavi, a od toga je deli svega 8. 000 evra.

Prosečno sa predsedništvom, odbornicima i gostima u sali ima oko 70 ljudi, kada bi svi oni poslali samo jedan SMS simbolično u istom trenutku, poslali bi smo u javnost sliku jedne humane zajednice i jednim potezom prikupili ne tako malu sumu novca – navodi se u apelu CMTDO -a.

Podsećamo Danica je korisnica fondacije Aleksandar Šapić i potrebno je poslati SMS sadržaja 1043 na broj telefona 3030.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zapalio se automobil na parkingu kod Doma zdravlja

Na parkingu kod Doma zdravlja zapalio se automobil. Ekipe vatrogasaca su brzo stigle na lice mesta i sprečile širenje požara. Za sada nema informacija o...