14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoDELEGACIJA JAPANA U VRANJU: Preduzeće Hanibal iz Vranja posluje po "Kaizen" sistemu

DELEGACIJA JAPANA U VRANJU: Preduzeće Hanibal iz Vranja posluje po „Kaizen“ sistemu

Zaposleni i menadžment preduzeća „Hanibal doo“ ugostili su danas članove misije JICA HQ iz Tokija (Japanska Internacionalna Agencija za saradnju), gospođu Asakawa Yuko i gospodina Gaku Funabashija. Privredno društvo Hanibal je od 2020. godine u saradnji sa konsultantima iz Srbije i Japana radilo na uvođenju jedne od najpoznatijih metoda poslovanja “KAIZEN” – metoda konstantog poboljšanja procesa poslovanja.

Razlog posete delegacije iz Japana je zatvaranje ciklusa pružanja mentorskih usluga kroz
projekat “Uspostavljanje i promocija mentorskih usluga malim i srednjim preduzećima na
Zapadnom Balkanu” i sumiranje dobijenih rezultata.

Jedna od tehnika koju KAIZEN preporučuje, a koju je Hanibal uspešno implementirao jeste
5S metodologija. Ovaj metod ima za cilj poboljšanje produktivnosti, efikasnosti ali i stvaranje dobrog poslovnog ambijenta i povezanosti u organizaciji. Tokom posete gospođa Asakawa i gospodin Funabashi imali su priliku da obiđu i upoznaju se sa procesom proizvodnje. Privrednom društvu Hanibal dali su odličnu ocenu za urednost i preglednost ne samo u proizvodnji u kojoj je ostvaren najveći progres već i u ostalim delovima firme. Posebna pohvala odnosila se na pažnju koju menadžment firme posvećuje zaposlenima i njihovim predlozima za poboljšanje poslovanja.

Primena Kaizena dala je zapažene rezultate i zbog toga će Hanibal u narednom periodu nastaviti sa njegovom unapređenjem. Delegacija iz Japana je izuzetno zadovoljna ostvarenim rezultatima koje je Hanibal postigao za vreme trajanja projekta.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču