Naslovna Vesti Društvo Deset kilometara toka Južne Morave u alarmantnom stanju

Deset kilometara toka Južne Morave u alarmantnom stanju

Novi skrining Južne Morave koji sprovodi vranjski izviđački odred ,,Zavicaj 1093″- pokazao je da su stvari prouzrokovane „činjenjem i nečinjenjem“  izmakle kontroli.  Starešina izviđača Jovan Kocevski kaže da se 10 kilometara  toka Južne Morave  nalaze u alarmantno očajnom stanju i da situacija mora brzo da se rešava kako ne bi došlo do nemerljivih posledica.

Oko deset totalnih preprečenja samog vodotoka u jednom trenutku, sa ovako nepredvidivim količinama padavina, može prouzrokovati neviđenu katastrofu. Upućujemo poslednji apel nadležnima da se u što kraćem roku iz vodotoka uklone sva stabla koja sprečavaju prohodnost vodotoka kako bi smo predupredili moguć poguban scenario sa prevelikim materijalnim a moguće i ljudskim gubitcima – kaže Kocevski .

On napominje da će u suprotnom samoorganizovanje zainteresovanih pojedinaca biti neizbežan scenario. Trenutno se čeka korak donosioca odluka i Javnog preduzeća koje gazduje Južnom Moravom sa nadom da će se prionuti sređivanju korita i obezbeđivanju prohodnosti vodotoka kako ne bi građanska neposlušnost isplivala u prvi plan.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
Nebojša Stošić

IN MEMORIAM: Nebojša Stošić

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju