25.4 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoEKSKLUZIVNO: Obezbeđen novac za rekonstrukciju gradskog parka

EKSKLUZIVNO: Obezbeđen novac za rekonstrukciju gradskog parka

Gradski park u Vranju, uskoro će biti u potpunosti rekonstruisan i uređen, zahvaljući sredstvima Ministarstva turizma, potvrdio je za VOM Mića Mladenović, član gradskog veća zadužen za turizam i ugostiteljstvo.

Ministarstvo je odobrilo 30 miliona dinara. Taj novac biće upotrebljen za kompletno uređenje zelene površine, zatim za popločavanje behaton pločama i postavljanje video nadzora – pojašnjava Mladenović.

Prema njegovim rečima park će dobiti potpuno novi izgled, poput onih u većim gradovima ne samo u Srbiji već i u Evropi.

Podsećamo da je ranije pripremljen projekat i da  je u razgovoru sa ljudima iz ministarstva, tačnije sa podpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem  predočen postojeći projekat, što je on ocenio kao pozitvno jer nije česta praksa da čelnici opština dolaze sa unapred pripremljenim projektima i obezbeđenim dozvolama.

Sledi formalno potpisivanje protokola, a onda se kreće sa procesom javnih nabavki. Postoji ideja da se naredne godine drugom tranšom novca park potpuno ogradi i zaključava tokom noći kako bi se sprečila ne tako retka pojava vandalizma.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zapalio se automobil na parkingu kod Doma zdravlja

Na parkingu kod Doma zdravlja zapalio se automobil. Ekipe vatrogasaca su brzo stigle na lice mesta i sprečile širenje požara. Za sada nema informacija o...