15.4 C
Vranje
utorak, 27 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoEKSKLUZIVNO: Obezbeđen novac za rekonstrukciju gradskog parka

EKSKLUZIVNO: Obezbeđen novac za rekonstrukciju gradskog parka

Gradski park u Vranju, uskoro će biti u potpunosti rekonstruisan i uređen, zahvaljući sredstvima Ministarstva turizma, potvrdio je za VOM Mića Mladenović, član gradskog veća zadužen za turizam i ugostiteljstvo.

Ministarstvo je odobrilo 30 miliona dinara. Taj novac biće upotrebljen za kompletno uređenje zelene površine, zatim za popločavanje behaton pločama i postavljanje video nadzora – pojašnjava Mladenović.

Prema njegovim rečima park će dobiti potpuno novi izgled, poput onih u većim gradovima ne samo u Srbiji već i u Evropi.

Podsećamo da je ranije pripremljen projekat i da  je u razgovoru sa ljudima iz ministarstva, tačnije sa podpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem  predočen postojeći projekat, što je on ocenio kao pozitvno jer nije česta praksa da čelnici opština dolaze sa unapred pripremljenim projektima i obezbeđenim dozvolama.

Sledi formalno potpisivanje protokola, a onda se kreće sa procesom javnih nabavki. Postoji ideja da se naredne godine drugom tranšom novca park potpuno ogradi i zaključava tokom noći kako bi se sprečila ne tako retka pojava vandalizma.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji