24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoFESTIVAL DEMOKRATIJE U VRANJU: Preduzetništvo mladih

FESTIVAL DEMOKRATIJE U VRANJU: Preduzetništvo mladih

U Medijskom skloništu u Vranju trećeg dana festivala Demokratije koji će se održati u petak 13. maja, 2022. godine sa početkom od 16 časova govoriće se na temu preduzetništva mladih.

Gosti „Aktivista iz Komšiluka“ koji su organizatori ovog festivala biće Nataša Škrbić iz inicijative „Digitalna Srbija“ i Lazar Lekić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Nataša Škrbić radi kao programska direktorka za oblast startap ekosistema u Inicijativi „Digitalna Srbija“. Završila je master studije na „The London school of Economics and Political Science“.

Inicijativa „Digitalna Srbija“ u kojoj je zaposlena bavi se razvojem strateških programa u oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja, pravno-regulatornog okvira, digitalne infrastrukture i javnog dijaloga o digitalnoj transformaciji, a finansira se od članarina kompanija koje su pristupile organizaciji.

Lazar Lekić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Radi kao strateški koordinator u Udruženju mladih privrednika Srbije koje se bavi pružanjem međusobne podrške i stvaranjem podsticajnog okruženja za pokretanje poslovanja mladih ljudi.

Ulaz je besplatan, ali je broj mesta ograničen. Događaj se sprovodi u okviru projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ koji udruženje „Aktivisti iz komšiluka“ realizuje u partnerstvu sa uz podršku Kraljevine Švedske.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...