2.9 C
Vranje
nedelja, 4 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoForum vlasti, medija i organizacija civilnog društva

Forum vlasti, medija i organizacija civilnog društva

Država i društvo u celini, moraju znatno više učiniti na planu institucionalne sigurnosti medija i medijskih radnika. To je ključni uslov za jačanje uloge informisanja u celini, a posebno za jačanje demokratskih institucija u našem društvu.

Istovremeno, mediji i medijski radnici i sami moraju znatno više raditi na sopstvenoj edukaciji biti znatno više angažovani u jačanju i odbrani sopstvenih pozicija u društvu. Ovako se može formulisati osnovni zaključak rasprave pod nazavom „Forum vlasti, medija i organizacija civilnog društva“, koji je u četvrtak u Vranju organizovalo Udruženje „SPA“ iz Vranjske Banje, a podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Vlade RS.

U dvočasovnoj raspravi u Sali Načelstva u Vranju učestvovali su predstavnici lokalnih vlasti, policije i pravosudnih institucija, organizacija civilnog društva i vlasnici lokalnih medija.

U rad ovog Foruma Zum platformom su se uključili i izneli niz sopstvenih primera Veran Matić, član Radne grupe Vlade Srbije za bezbednost novinara, Nino Brajović, generalni sekretar Udruženja novinara Srbije (UNS) i Arjana Tafro, glavna urednica Radija Federacije Bosne i Hercegovine.

Organizatori su najavili, ali se iz tehničkih razloga u raspravu nisu uključili Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja Novinara Srbije i Gordana Janković, šefica Kancelarije za medije Misije OEBS u Beogradu.

na kraju su svi učesnici ocenili da je okupljanje bilo korisno svima u smislu razmene informacija.

R.I.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana