NaslovnaVestiDruštvoGEOX obavestio radnike da ide u stečaj

GEOX obavestio radnike da ide u stečaj

Kompanija GEOX obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja društva.

Pored objašnjenja o kontinuiranom smanjenju proizvodnje koja je dodatno smanjena u periodu pandemije, navodi se i da radnicima prestaje radni odnos, te da će im pojedinačno biti dostavljeno rešenje o prestanku radnog odnosa.

Ovo obaveštenje je prvo „zvanično“ obraćanje zaposlenima u kompaniji u Vranju. Nakon dvomesečnih spekulacija i potvrda iz državnog vrha italijanska fabrika definitivno odlazi iz Vranja, dok će zaposleni moći da ostvare pravo na naknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

U međuvremenu iz državnog vrha stižu obećanja o dolasku novog investitora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući sinoć u dnevniku RTS – a, najavio je dolazak novog investitora, te da će osamdeset odsto radnika koji su ostali bez radnog mesta zatvaranjem fabrike obuće italijanske kompanije Geoks u Vranju dobiti novi posao.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović