13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoGEOX obavestio radnike da ide u stečaj

GEOX obavestio radnike da ide u stečaj

Kompanija GEOX obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja društva.

Pored objašnjenja o kontinuiranom smanjenju proizvodnje koja je dodatno smanjena u periodu pandemije, navodi se i da radnicima prestaje radni odnos, te da će im pojedinačno biti dostavljeno rešenje o prestanku radnog odnosa.

Ovo obaveštenje je prvo „zvanično“ obraćanje zaposlenima u kompaniji u Vranju. Nakon dvomesečnih spekulacija i potvrda iz državnog vrha italijanska fabrika definitivno odlazi iz Vranja, dok će zaposleni moći da ostvare pravo na naknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

U međuvremenu iz državnog vrha stižu obećanja o dolasku novog investitora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući sinoć u dnevniku RTS – a, najavio je dolazak novog investitora, te da će osamdeset odsto radnika koji su ostali bez radnog mesta zatvaranjem fabrike obuće italijanske kompanije Geoks u Vranju dobiti novi posao.

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević