11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoGrad subvencioniše pokretanje sopstvenog biznisa

Grad subvencioniše pokretanje sopstvenog biznisa

Grad Vranje raspisao je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošlјavanje u 2021. godini. Subvencije su namenjena  nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje, filijala Vranje, za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnja, zanatstvo i usluge, sa posebnim osvrtom na kategorije teže zapošlјivih lica, mladi do 30 godina starosti, žene, dugoročno nezaposleni, osobe sa invaliditetom, Romi i ostali.

Subvencija za samozapošlјavanje dodelјuje se u jednokratnom iznosu do 250.000 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošlјavanje u obavezi je da obavlјa registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počevši od dana otpočinjanja obavlјanja delatnosti. Zahtev sa biznis planom i dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralјa Milana 1, neposredno ili putem pošte na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja