11.8 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoGradonačelnik Slobodan Milenković razgovarao sa delegacijom radnika Geox -a

Gradonačelnik Slobodan Milenković razgovarao sa delegacijom radnika Geox -a

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković razgovarao je danas sa delegacijom radnika Geoks-a, nakon što je menadžment fabrike doneo odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja preduzeća, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik je podržao radnike u njihovim naporima da ostvare svoja prava i obećao svu neophodnu pomoć lokalne samouprave. Tim povodom, sa radnicima je razgovarala i predstavnica republičkog Inspektorata za rad, jer zaposleni u Geoks-u nisu dobili rešenja o prestanku radnog odnosa, a potražuju i zaostala primanja. Gradonačelnik Milenković je rekao da se oko ovog pitanja aktivno uključilo i državno rukovodstvo, koje je najavilo skori predlog rešenja problema zaposlenih u Geoks-u. Gradonačelnik je najavio i sastanak sa privrednicima iz Vranja, kojima će predložiti model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoks-a, pre svega u proizvodnim pogonima vranjskih preduzeća. Kako je planirano, sastanak gradskog rukovodstva i lokalnih preduzetnika i privrednika biće održan krajem nedelje. Sastanku su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik Nebojša Zupančić i gradski pravobranilac Đurđica Đorđević.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja