NaslovnaVestiDruštvoHumani učenici, nastavnici i roditelji u akciji prikupljanja igračaka

Humani učenici, nastavnici i roditelji u akciji prikupljanja igračaka

Učenici škole Jovan Jovanović Zmaj, zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima pokazali su humanost, prikupivši 50 kutija igračaka za akciju „Igračka za svako dete“.

Milena Marinković, direktorka ove obrazovne ustanove kaže da su svi učenici učestvovali, a da su zajedno sa roditeljima na radionicama pripremili i ukrasne kutije kako bi svojim vršnjacima upakovali poklone.

Vrednu donaciju primila je Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, gde se prikupljaju igračke.

Učenici su zajedno sa učiteljicama Snežanom Nikolić i Ljiljanom Popović priredili i priredbu, kako bi i na taj način pomogli akciju.

Akcija Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, koja se realizuje u saradnji sa Centrom za razvoj lokalnih usluga socijalne zastite i uz podršku Grada počela je zvanično 17. septembra.

Ima za cilj prikupljanje polovnih i novih igračaka koje će biti donirane Dečjem odeljenju vranjske Bolnice, Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju i Sigurnoj kući, a igračke će dobiti i mališani iz Centra za prihvat izbeglica u Vranju kao i nekoliko socijalno ugroženih porodica, na osnovu podataka Centra za socijalni rad.

Svi koji žele da doniraju igračke mogu ih doneti ili poslati u Javnu ustanovu „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zastite“ ili poslati na adresu ove institucije ulica Moše Pijade bb , 17000 Vranje.

Među brojnim donatorima, koji su sepridružili akciji, igračke su donirali radnici kompanije Alfa plam, kao i polaznici Škole fudbala „Prestiž“ predvođeni koordinatorom Jocom Ristićem.

U još nekoliko vranjskih škola u toku je akcija prikupljanja igračaka.

Buy Me A Coffee

Popularno

NESTALA ŽENA IZ OKOLINE TRGOVIŠTA: Policija i tužilaštvo rade na slučaju,...

Mlađa žena (identitet poznat redakciji) nestala je 22. juna, napustivši svoj dom 22. juna, da bi njen suprug slučaj policiji prijavio 23. On je...