NaslovnaVestiDruštvoHumanitarna pomoć porodici Novković iz Vranja

Humanitarna pomoć porodici Novković iz Vranja

Osim lјudi iz komšiluka i Pržarske ulice u Vranju, verovatno niko ne bi mogao ni da pretpostavi u kakvoj kući i kakvim uslovima živi tročlana porodica Novković. Kuća je oronula, građena je pre više od jednog veka. U njoj nema kupatila, ni vode, plafon je počeo da pada. Od uređaja imaju samo frižider i stari televizor.

Žive sa svega 16.000 dinara mesečno. Majka Negica (73) se požalila da im je vrlo teško zimi, nemaju para da kupe ogrevno drvo, često se smrzavaju. I sin Goran (45) i ćerka Marina (41) su osobe sa smetnjama u razvoju. Nemaju posla jer su završili Osnovnu školu za specijalno obrazovanje „Vule Antić“.

Članice Aktiva žena JS Vranje i udruženja Roditelјstvo plus donirale su 5 kubnih metara ogrevnog drveta, hranu, sredstva za higijenu, zimsku garderobu, ćebad i dr. Na taj način je bar donekle olakašan život porodici Novković.

Sa akcijama pomoći nastaviće se i dalјe, ne samo do kraja ove godine, već i u 2020.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

VELIKI POŽAR U NASELJU RAŠKA: Gori kuća!

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju