24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara 1958. godine u Surdulici, gde su njegovi roditelјi  radili kao lekari. U rodnoj Surdulici završio je osnovnu školu, dok je Gimnaziju završio u Vladičinom Hanu. Medicinski fakultet upisao je 1976/77 u Beogradu,započeo radu Medicinskom  centru u Surdulici.

Završio je specijalizaciju hirurgije u Beogradu. Magistrirao i doktorirao na Beogradskom univerzitetu, završio supspecijalističke studije iz urgentne medicine. Od 1991.godine  radio je  u Beogradu u Urgentnom centru kao abdominalni hirurg. Kao prvi hirurg  za vreme bombardovanja  operisao je najveći broj ratnika iz rata 90-ih. 2012 odlazi u inostranstvo u Libiju, Ugandu i Siera Leone i po povratku odlazi u penziju . Za sobom je ostavio dvoje dece, sina i ćerku.

Dušan  Spasića biće sahranjen u subotu, 22.januara u 13 sati na Centralnom groblјu u Beogradu. Saučešće porodici, prijatelјi će moći da izjave od 12 sati, opelo je predviđeno za 12 sati i 30 minuta.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...