13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Života Matić

IN MEMORIAM: Života Matić

U Bujanovcu je posle duže i teške bolesti, u 70. godini života preminuo novinar Života Matić. Hroničar Juga Srbije, energičan i uvek optimističan ostaće u najlepšoj uspomeni, ne samo najbližima, već i kolegama, prijateljima i sagovornicima.

Rođen je u Bujanovcu 1949. godine, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu. Tada je u dresu Fudbalskog kluba BSK započeo bogatu fudbalsku karijeru, a potom je u nekoliko navrata bio u upravi kluba.

Posle nedovršenih studija Pravnog fakulteta u Skoplju, radni vek je započeo 1972. godine u bujanovačkoj Pošti, gde je i penzionisan 2012. godine.

Pored angažovanja u Pošti, Života Matić je od 70-ih godina prošlog veka izgradio bogatu karijeru društveno sportskog radnika i novinara.

Između ostalih, dugo je radio za ugledne beogradske listove „Politiku“, „Sportski žurnal“ i „Našu borbu“, istovremeno je radio za više lokalnih medija.

Poseban doprinos u izveštavanju dao je pre i tokom incidenata na jugu Srbije, a kada je NUNS otvorio kancelariju u Bujanovcu, Matić je od 2001. godine, bio njen poverenik.

Bio je autor brojnih radijskih emisija, osnovao je medijski portal „Bupress“, čiji je bio i glavni i odgovorni urednik. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada i ostavio je neizbrisiv trag u novinarstvu izveštavajući sa juga Srbije.

Iza sebe je ostavio suprugu, dvoje dece i četvoro unučadi. Života Matić biće sahranjen u nedelju 17. februara u 13 sati na gradskom groblju u Bujanovcu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević