7.1 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoJoš jedan humanitarni podvig Udruženja "Koce zauvek"

Još jedan humanitarni podvig Udruženja „Koce zauvek“

Predstavnici Humanitarnog udruženja „Koce zauvek“ organizovali su u pitomom okruženju manastira Sveti Prohor Pčinjski u selu Drežnica veliku humanitaru akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeni 57 jedinica krvi.

Dobrovoljni davaoci krvi okupili su se drugu godinu zaredom u prostorijama mlekare „Velmlek“ u selu Drežnica u neobično dobro posećenoj akciji,s obzirom da su u toku godišnji odmori.

Akcija je organizovana u  saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu,  kako bi se nadomestile rezerve krvi koje su u iovom periodu na minimumu. S obzirom da je ove godine prikupljeno 25 jedinica krvi, akcije se ocenjuje kao izuzetno uspešna.

Organizatori kažu da su veliki doprinos dali mladi ljudi čitavog bujanovačkog kraja i to iz sela Klenike, Krševica, Klinovac, Žbevac, Ristovac, Davidovac, Oslare, Srpska Kuća, i Vrtogoša. Ovom prilikom podeljene su i zahvalnice Crvenog krsta, višestrukim davaocima.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...