NaslovnaVestiDruštvoKOMRAD: Više sahrana nego prošle godine

KOMRAD: Više sahrana nego prošle godine

Pogrebna služba pri javnom komunalnom preduzeću „Komrad“ ove godine, zaključno sa podacima do 1. decembra imala je više posla nego prošle godine.

Nela Cvetković, izvršna direktorka ovog javnog preduzeća objašnjava za VOM kako prema njihovoj evidenciji od početka ove, zaključno sa poslednjim danom novembra bilo 50 sahrana više nego prošle godine.

U 2019. godini na dva gradska groblja „Šapranačkom“ i „Bunuševačkom“ gobavlјeno je ukupno 440 sahrana. Ove godine za 11 meseci  na pomenuta dva groblja obavljeno je 490 sahrana – kaže Nela Cvetković.

Prema njenim rečima od tog broja sahranjeno je 55 osoba preminuliih od posledica korona virusa. Takvih „kovid“ sahrana bilo najviše u julu mesecu čak 23, a ukupno je tog meseca sahranjeno četrdesettroje preminulih.

Ovo su podaci koji se odnose na pomenuta dva groblja koja su ingerenciji Komrada, međutim sahranjivanja se vrše i na tri manja groblјa, dva kojima gazduje crkva i jedno koje je u ničijoj nadležnosti.

Zbog toga smo zatražili podatke matične službe, prema kojima je na teritoriji grada Vranja preminulo 799 osoba u prošloj godini, dok je od početka godine do 15.decembra ove godine preminulo ukupno 840 ljudi u Vranju.

Zabranjeno kopiranje i prenošenje delova teksta, bez strogog poštovanja uslova korišćenja navedenih na sajtu.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način

Dr Marina Džikić nova upravnica Doma zdravlja