28.2 C
Vranje
nedelja, 7 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoKonačno počinju radovi u Kosovskoj ulici

Konačno počinju radovi u Kosovskoj ulici

U Kosovskoj ulici u Vranju počeće radovi na rekonstrukciji vodovodne i atmosferske mreže, najavio je danas gradonačelnik dr Slobodan Milenković. On je u društvu predstavnika Ministarstva privrede Republike Srbije, izvođača radova i nadzornih organa, obišao gradilište, a zatim je potpisan  Zapisnika o uvođenju izvođača radova u posao.

Dugo su trajale pripreme za rekonstrukciju, jer radovi u Kosovskoj ulici nisu mogli da počnu dok se nije završila obilaznica za Industrijsku zonu. Ono što je bitno i značajno je da i ovaj projekat realizujemo zajedno sa Ministarstvom privrede. Zahvaljujući toj saradnji realizovali smo veliki broj projekata na teritoriji Vranja, a poslednji u nizu upravo je projekat rekonstrukcije Kosovske ulice –  rekao je gradonačelnik Milenković.

Dužina ulice koja se rekonstruiše iznosi 1.300 m, od mosta na Sobinskoj reci do skretanja za Industrijsku zonu. Osim saobraćajnice rekonstruišu se i podzemne hidrotehničke instalacije, odnosno vodovodna mreža u dužini od 300 metara, kišna kanalizacija u dužini od 500 metara kao i ivičnjaci i trotoari.

Svemu ovome prethodila je zamena kanalizacione mreže i to je realizovano preko projekta ,,Čista Srbija’’, u okviru čega je zamenjena kompletna fekalna kanalizaciona mreže sa svim priključcima.

U narednom periodu i naselje Bunuševac dobiće kanalizacionu mrežu, čime će biti poboljšan kvalitet života ljudi koji žive u ovom naselju, koje je postalo sastavni deo grada. Rok za završetak radova je 90 dana. Vrednost investicije je 52 miliona dinara, po 50 posto učešće imaju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući