10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoKonkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova

Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i Zavod za javno zdravlje Vranje, Centar za promociju zdravlja raspisali su konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na sledeće teme:

  1. „ČUVAM SVOJE ZUBE, PONOSIM SE OSMEHOM “
  2. „PODRŽI DOJENjE! MAJČINO MLEKO-NAJBOLjA HRANA“
  3. „PRAVILNA ISHRANA=ZDRAVLjE“

Konkurs  je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Za svaku od tema, po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrasta I-IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i osnovne  škole sa teritorije Pčinjskog okruga,  mogu da dostave  Zavodu za javno zdravlje Vranje, Centru za promociju zdravlja, ul J.J. Lunge br. 1, 17500 Vranje, sa naznakom  „Za konkurs – Nedelja zdravlja usta i zuba“, odnosno „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja“ i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane“ najkasnije do 31. oktobra 2022. godine. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije  “Dr Milan Jovanović Batut“  kako bi se za svaku od kampanja proglasio i promovisao najbolji dečiji rad koji će biti štampan u vidu postera tokom 2023. godine. Konkurs nije nagradnog karaktera , već se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstveno vaspitni rad.  Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou, a najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajt Instituta za javno zdravlje Srbije. Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdravih stilova života.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru