10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoMali predah za tihe i neumorne heroje iz kovid sistema

Mali predah za tihe i neumorne heroje iz kovid sistema

Više od godinu dana oni su bili bitku sa neprijateljem kojeg i danas medicinari ne poznaju baš najbolje. U skafanderima i bez ikakve pripreme uleteli su u bitku za život, ne štedeći sebe. Medicinske sestre i tehničari iz kovid sistema proveli su vikend u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Nacionalne asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga, kako bi bar na par dana odmorili.

Glavna sestra i predsednica asocijacija Jasmina Ristić, kaže za VOM da je neverovatno koliko su ljudi bili umorni i kolko im je dobro došao ovaj predah od svakodnevne bitke sa kovidom.

Ovo je prva grupa od trideset sestara. Predah u Vrnjačkoj Banji za drugu grupu je u junu. meni je zadovoljstvo što smo provele kvalitetno vreme. Jedan vikend je bio beg od svakodnevnih obaveza u lečenju i zbrinjavanju pacijenata u kovid sistemu – kaže za vOM Jasmina Ristić.

Sestre pričaju kako su svakodnevno zajedno sa pacijentima prolazile kroz sve strahote koje je sa sobom donela pandemija istovremeno strahujući za sopstvene porodice, tako da im je odmor i te kako dobro došao.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...