11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoMladi čistili Aleksandrovačko jezero uprkos lošim vremenskim uslovima

Mladi čistili Aleksandrovačko jezero uprkos lošim vremenskim uslovima

Mladi iz Vranja juče su čistili izletište pored Aleksandrovačkog jezera. Iako popularno mesto kod Vranjanaca za provođenje vremena u prirodi, ljudi se prema ovom izletištu ophode vrlo nemarno, ostavljajući iza sebe ogromne količine najrazličitijeg otpada.

Baš iz ovog razloga, organizacije “Građanske inicijative” i “Naš svet, naša pravila” organizovale su mlade koji su želeli da ovaj predivni deo prirode u blizini Vranja zimu dočeka bez smeća.

Ni loši vremenski uslovi nisu rasterali zaljubljenike u prirodu dok nisu završili ono zbog čega su došli, napunili desetine džakova sa smećem, koje će komunalno preduzeće otpremiti na deponiju. Učenica Hemijske škole Jovana Đorđević kaže da su ovakve akcije, osim što su korisne za prirodu, dobre i za druženje. Na ovu akciju odazvala se zbog toga što voli Aleksandrovačko jezero i što inače sa prijateljima često odlazi tamo i vidi da je prljavo, pa je poželela da učestvuje u čišćenju.

Pored toga što su očistili izletište pored Aleksandrovačkog jezera, mladi su pakete hrane koji su im ostali odneli u Dom za stare, a fabrički pakovanu hranu i piće ostavili su u Kućici solidarnosti, koja se nalazi u dvorištu.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju