11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaOtvaranje izložbe ,,Dragi dnevniče" Cvete Šebez

Otvaranje izložbe ,,Dragi dnevniče“ Cvete Šebez

U petak, 24. septembra, u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba „Dragi dnevniče” autorke Cvete Šebez, dizajnerke tekstila iz Beograda.

Ova postavka ukazuje na važnost održavanja mentalne higijene kod ljudi, sa posebnim fokusom na ispitivanje novonastale situacije izazvane pandemijom virusa u kojoj se čitav svet trenutno nalazi. Cveta Šebez rođena je u Beogradu 1992. godine. Završila je srednju stručnu školu – Školu za dizajn 2008. godine, smer tekstil, a zatim i osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer dizajn tekstila. U januaru 2020. godine stiče zvanje master dizajnera i iste godine postaje ULUPUDSov član kandidat. Pored tekstilnog dizajna usmerena je i na stvaranje tekstilne umetnosti. U radovima joj se uglavnom prepliću linije i površine ispunjene teksturama, kao i strukture različitih kvaliteta dobijene korišćenjem kombinacije tekstilnog i drugih likovnih medija. Autorka je izlagala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama.

Otvaranje je zakazano za 20 sati.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći