10 C
Vranje
nedelja, 25 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoOdržana tradicionalna manifestacija „5+ dan“

Održana tradicionalna manifestacija „5+ dan“

U školi „Svetozar Marković“ u Vranju, u subotu 18. maja održana je sedma tradicionalna manifestacija „5+ dan“.

Cilј ove manifestacije je da se jednom godišnje izađe iz svakodnevnog školskog ambijenta i da dvorište postane jedna zajednička učionica, da se podstakne kreativnost učenika, promovišu prava deteta i multikulturalnost.

Manifestacija  „5+ dan“  je jako značajna za decu predškolskog uzrasta, jer im školu približava  kroz igru i zabavu i pomaže im da se lakše adaptiraju na novu sredinu.

Ovakvim načinom  rada postali smo prepoznatlјivi  lokalnoj zajednici.  Primere dobre prakse koje prezentujemo na samoj manifestaciji dostupne su i kolegama iz drugih škola kažu ovoj školi.

Ove godine program je bio bogat i raznovrstan. Realizovana je akcija Učeničkog parlamenta iz projekta „Obrazovanje za prava deteta“ – „Prenesi svoje znanje, ni više ni manje“, podelјene su diplome najbržima na krosu RTS-a i najbolјima na konkursu Dečjeg saveza grada Vranja „Najlepša mama na svetu, moja mama“, izrađen je mural u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“, sekcija robotike i programiranja predtsavila je svoj rad…

Takođe, bili su postavlјeni štandovi sa slatkišima „Stake čarolije“, realizovana je kreativna radionica „Muzikoteka“, matematika kroz igru, čitalački klub, 5+ eko patrola, živa biblioteka, kao i izložba nagrađenih stripova učenika.

Održani su i sportski susreti, nadmetanja u fudbalu, košarci, odbojci..

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

Mladić iz Vranja uboden nožem u lokalnom kafiću

U sredu Dan žalosti u Vladičinom Hanu