13.7 C
Vranje
sreda, 5 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočela rekonstrukcija Baba Zlatine ulice

Počela rekonstrukcija Baba Zlatine ulice

Gradska uprava saopštila je danas da su počeli pripremni radovi na rekonstrukciji Baba Zlatine ulice u Vranju i oni će se odvijati u dve faze.

Prva faza podrazumeva rekonstrukciju fekalne kanalizacione mreže, i realizuje se u okviru projekta „Čista Srbija“, sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Druga faza podrazumeva izgradnju atmosferske mreže, rekonstrukciju vodovodne mreže i saobraćajnice, odnosno postavljanje nove kaldrme. Ova faza biće realizovana sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Vranja. Ukupna vrednost radova u drugoj fazi iznosi 27.996.000 sa PDV, od čega je učešće Ministarstva 15.000.000 dinara. Dužina saobraćajnice je 297 metara, a širina od tri do četiri metra.

Baba Zlatina ulica je zaštićena prostorna kulturno – istorijska celina i nepokretno kulturno dobro od velikog značaja i predstavlja ambijentalnu celinu od izuzetne važnosti za razvoj turizma u Vranju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević