6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPočinje vakcinacija protiv gripa

Počinje vakcinacija protiv gripa

Dom zdravlјa Vranje dobio je 3650 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa i od ponedelјka imunizacija stanovništva obavlјaće se na punktovima u Domu zdravlјa i u zdravstvenim stanicama od ponedelјka 3. oktobra.

Vakcinacija će se vršiti u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Službi kućnog lečenja, Službi za zdravstvenu zaštitu radnika, Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine u Vranju.

Vakcinacija će biti moguća i u ambulantama u Vranjskoj Banji, Bareliću, Vlasu, Krivoj Feji u Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom.

Institut za javno zdravlјe Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” podseća na značaj  vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlјa, tako i  indirektno u očuvanju zdravlјa članova porodice i/ili kolektiva. Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilјu očuvanja zdravlјa i sprečavanja bolesti.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru