15.4 C
Vranje
ponedeljak, 26 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvo"Prestiž" i danas podrška udruženju "Roditeljstvo plus" za lečenje male Darije

„Prestiž“ i danas podrška udruženju „Roditeljstvo plus“ za lečenje male Darije

Predstavnici Škole fudbala i mali fudbaleri iu kluba „Prestiž“ umesto treninga, izabrali su da danas obuku dresove za potrebe nove humane misije.

Oni danas u centru grada u saradnji sa Udruženjem Roditeljstvo plus i radionicom za izradu slatkiša „Slatke priče“, prodaju knjige suvenire i slatkiše, a sve u cilju kako bi pomogli lečenje devojčice Darije.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dariju Tašković (2018)

Darija je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Sa dve godine života joj je ustanovljena retka dijagnoza Septo-optička displazija, zbog koje ima teško oštećenje očnog živca na oba oka.

Na klinikama u Srbiji i regionu nisu moguće operacije očnog živca. Jedina nada da Darija bolje vidi je “Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju” u Rusiji, gde ubrizgavaju aloplante za regeneraciju oštećenog tkiva.

Darija je prošle godine posetila kliniku u Rusiji gde je imala dve operacije. Preporučeno joj je da još nekoliko puta poseti kliniku kako bi napredak bio vidljiv.

Samim tim što Darija ima oštećenje vida, ima i usporen razvoj, s tim da su joj svakodnevno potrebni stimulativni logopedski i defektološki tretmani, koji iziskuju velike troškove.

Uprkos problemima kroz koje prolazi,Darija je vesela i razigrana devojčica koja voli druženje, muziku i igru.

Sredstva su potrebna za operacije, logopedske i defektološke tretmane, laboratorijske analize, lekove,suplemente, prevodilačke usluge, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Ukoliko želite da pomognete Dariji pošaljite SMS sadržine 138 na 3030.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji