16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvo"Prestižno" obeležen Dan retkih bolesti

„Prestižno“ obeležen Dan retkih bolesti

Mališani iz Škole fudbala „Prestiž“ obeležili su na svoj način Dan retkih bolesti. Oni su pored svog trenera Joce Ristića podsetili na ovaj važan datum fotografišući se ispred gradskih znamenitosti koje su ove godine simbolično osvetljene u bojama retkih bolesti.

Dan retkih bolesti je prilika da pružimo podršku ljudima i deci koju boluju od retkih bolesti.NORBS(Nacionalna organizacija za retke bolesti) je pokretač oboležavanja ovog datuma.Naša skola fudbala svake godine na ovaj dan ima svoj performans-rekao je Joca Ristić za VOM.

Ova škola fudbala, njeni polaznici i z+treneri brojnim akcijama pokazuju da prvenstveno deca koja boluju od retkih bolesti jesu prijatelji kojima treba pomoći, o čemu svedoče brojne akcije koje organizuju.

Procenjuje se da u Srbiji danas živi oko 450.000 osoba sa retkim bolestima. Poznato je između 6.000 i 8.000 retkih bolest, a 75% pogađa decu.Povodom ovog datuma spomenik ,,Čika Miti“ i zgrada Načelstva su dekorativno osvetljeni, čime se grad Vranje uključio u obeležavanje ovog datuma.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču