14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoSajam roditeljstva u Vranju

Sajam roditeljstva u Vranju

U subotu, 26. marta 2022. godine, sa početkom u 11 časova u vrtiću „Sunce“, održaće se Sajam roditelјstva u Vranju. Treći po redu Sajam roditelјstva, koji zajedno organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Vranje, svečano će otvoriti pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Aleksandar Jović i zamenica gradonačelnika grada Vranja, Zorica Jović.

Cilј Sajma roditelјstva jeste da roditelјi kroz različite edukativne i interaktivne radionice saznaju kako da unaprede svoje roditelјske veštine, dobiju informacije o uslugama i vidovima podrške sistema koje mogu ostvariti na nivou lokalne samouprave, kao i da zajedno sa svojom decom učestvuju u kreativnim, istraživačkim, sportskim i drugim aktivnostima.

Sajmovi roditelјstva sprovode se u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji se realizuje uz podršku Svetske banke i unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu. Projekat podržava Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnažuje kompetencije vaspitača za implementaciju novog programa, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetlјivih društvenih grupa, podstiče uklјučivanje dece u kvalitetan sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u cilјu obezbeđivanja jednakih uslova za razvoj sve dece. Pored navedenog, kroz projekat se obezbeđuje i 11.000 novih mesta u vrtićima za decu, kroz izgradnju novih i rekonstruciju i adaptaciju postojećih objekata.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču